4: De lange omschrijving

Je persoonlijke verhaal – De lange omschrijving

Ja! De bezoeker is geïnteresseerd in jouw profiel en heeft doorgeklikt. Natuurlijk kan de klant hier vinden hoe hij of zij met jou in contact kan komen maar eerst zijn de ogen gericht op de lange omschrijving. Hier kun jij de klant meer over jezelf vertellen en overtuigen om met jou in contact te komen.

Je zou de volgende opbouw kunnen gebruiken.

1. Wie ben jij?

Een stukje over jezelf, een korte introductie en een welkom op jouw profielpagina.

2. Wat kan je de klant bieden?

Hier vertel je wat je kan bieden aan de klant. Waar ligt jouw focus als consulent / coach en wat kan de klant verwachten.

3. Waarom zou de klant voor jou moeten kiezen?

In dit onderdeel focus je je op de behoefte van de klant. Vertel waarom de klant met jou in contact moet komen.

4. Hoe kan de klant het beste met jou in contact komen?

Er zijn meerdere contactmogelijkheden op TopConsulenten. In dit onderdeel zou je de klant  kunnen vertellen dat hij of zij met jou in contact kan komen via telefoon, chat of een tekst-consult. Uiteraard is dit niet essentieel aangezien het contactblok daar voldoende uitleg over geeft.

5. Wanneer ben je te bereiken?

Wil je de klant laten weten wanneer jij meestal werkt? Vertel dat dan in dit onderdeel. Als je dit doet zorg er dan wel voor dat je je er aan kunt houden.

Daarnaast is de lange omschrijving ook van waarde voor de zoekmachines zoals GoogleYahoo en Bing. Over zoekmachine optimalisatie leer je later in deze cursus meer.

Lange omschrijving

Samenvatting

Een logische opbouw

Het is belangrijk om een goed leesbare profielomschrijving te hebben. Je kunt dit doen door in je profielomschrijving vragen te beantwoorden als Wie, Wat , Waarom, Hoe en Wanneer.

Zoekmachine optimalisatie

De lange omschrijving wordt geïndexeerd door zoekmachines. Dus niet alleen op de website is het jouw kans om de klant ermee naar je profiel te halen… maar ook in de zoekresultaten van o.a. Google, Yahoo en Bing.