Site pictogram Zodiac Consultants Group

3: De korte omschrijving

In de korte omschrijving kun je een hoop vertellen

De korte omschrijving kun je beschouwen als het meest belangrijke stukje tekst op je profiel. In dit stukje tekst kun jij een bezoeker in een korte tijd een hele hoop vertellen over jezelf en misschien wel het belangrijkste… wat de klant kan verwachten. Heb jij al een elevator pitch? Dan kun je die vast goed gebruiken bij het schrijven van je korte omschrijving.

De korte omschrijving is te zien voor klanten als ze op de homepage een keuze gaan maken welke consulent ze willen bereiken. Het is dus de eerste indruk die een potentiële klant van je krijgt. De eerste indruk is natuurlijk enorm belangrijk… die kun je namelijk maar 1x maken.

Daarnaast is dit stukje tekst ook van waarde voor de zoekmachines zoals GoogleYahoo en Bing. Over zoekmachine optimalisatie leer je later in deze cursus meer.

Samenvatting

De eerste indruk

De korte omschrijving is de enige omschrijving die klanten zien als ze op de homepage consulenten aan het bekijken zijn. Het is dus jouw manier om de klant met deze tekst naar je profiel te krijgen.

Zoekmachine optimalisatie

De korte omschrijving wordt geïndexeerd door zoekmachines. Dus niet alleen op de website is het jouw kans om de klant ermee naar je profiel te halen… maar ook in de zoekresultaten van o.a. Google, Yahoo en Bing.

Mobiele versie afsluiten