8: Consulten via chat

Een laagdrempelige manier van contact.

Op TopConsulenten vinden we het belangrijk dat klanten een consult kunnen starten op de manier dat ze dat wensen. Sommige klanten willen liever bellen en andere praten liever via een chatsessie. In dit onderdeel leer je hoe jij op een optimale manier bereikbaar kan zijn via chat.

Een transparant tarief

Als je de chat wilt aanbieden dan kan dat vanuit je account onder het kopje “Chat instellingen”. Hier kun je ook het tarief instellen. De klant betaald jouw tarief per minuut dus stel een transparant tarief in.

Reageer tijdig op een chat-verzoek

Klanten starten op jouw profielpagina een chat-sessie door op de daarvoor bestemde knop te klikken. In dit geval krijg jij een verzoek binnen om de chatsessie te starten. Het chat-verzoek verloopt na circa 15 tot 20 seconden. Om een chat-sessie aan te pakken is het dus van belang dat je jouw notificaties in de gaten houd.

Een chatsessie is live

De klant die met jou een chat-sessie start rekent af per minuut. Zorg er dus voor dat je de klant niet onnodig laat wachten of heel veel tijd neemt voor het typen van een antwoord. 

TIP: Als je een uitgebreid antwoord gaat geven probeer deze dan op te splitsen in meerdere berichten. Zou hou je de klant alert en op de hoogte.

Altijd bereikbaar via de TopConsulenten App

Chatten doe je via onze App. Met de App kun je snel reageren op een chat-verzoek en ben je altijd bereikbaar. Chatten kan ook via de browser maar dan moet je wel ingelogd zijn op jouw consulenten-account.

Heb je de App nog niet download hem dan hier.

Samenvatting

Hou de chatverzoeken in de gaten

Klanten starten een chat-verzoek op jouw profielpagina. Je hebt circa 15 tot 20 seconden de tijd om het verzoek te accepteren en de chat-sessie te starten. Hou daarom goed je notificaties in de gaten als je aan het werk bent.

Blijf alert tijdens de chatsessie

Zorg ervoor dat je de klant niet te lang laat wachten en dat je tijdig berichten terug stuurt. De klant betaald voor een chatsessie een bedrag per minuut en kan bij geen gehoor ontevreden raken. Dit kan je een slechte review opleveren.