7: Tariefbepaling

De juiste prijs voor de juiste dienst

TopConsulenten biedt een aantal contactmogelijkheden aan die jij kunt gebruiken om bereikbaar te zijn voor je klanten. Klanten kunnen bellen via credits. Hiervoor storten ze eerst geld in hun Wallet en dat tegoed wordt gebruikt om het consult te betalen. Jij kan voor credits als consulent zelf bepalen wat je tarief per minuut is. 

Klanten die liever niet vooruit willen betalen kunnen bellen via 0909. Hiervoor gebruikt de klant de telefoonrekening om af te rekenen. Dit heeft een aantal nadelen. De klant betaald via credits alleen op het moment dat de consulent opneemt, via 0909 betaald de klant direct. 

Voor 0909 is het tarief altijd €0,90 per minuut. Je kunt als consulent dat niet aanpassen. Wel kun je beslissen om deze contactmogelijkheid uit te zetten om alleen via credits bereikbaar te zijn. Met die wetenschap is het belangrijk dat je goed bepaald welk tarief je wilt hanteren en of je de bereikbaarheid via 0909 aan of uit zet. Bedenk namelijk wel dat wanneer jij via credits bijvoorbeeld €1,50 per minuut vraagt, en via 0909 €0,90 per minuut, dat het verwarrend is voor de klant en dan natuurlijk kiest voor de goedkopere manier. 

TIP: Zorg ervoor dat jouw tarieven op een schappelijke manier worden aangeboden en wanneer je kiest om via zowel 0909 als via credits bereikbaar te zijn, dat je tarieven dan niet te ver uit elkaar liggen. Zo voorkom je verwarring voor de klant.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor klanten om je te bereiken via chat, mits je dit niet aan hebt gezet. Hiervoor kun je ook zelf je tarief bepalen. Denk ook hier goed na dat dit tarief in lijn is met de andere contactmogelijkheden die je aan wilt bieden.

Dit geld ook voor een textconsult. Dit is een contactmogelijkheid voor de klant waar hij of zij jou één bericht kan sturen van 500 tekens. In principe is dit een soort e-mailconsult. Er is ook een mogelijkheid om een foto toe te voegen wanneer je een fotoreading wilt aanbieden. Voor het bepalen van een tarief denk ook hier aan het type consult. Met 500 tekens is er natuurlijk wel een limiet zodat een klant geen oneindig lange tekst naar je kan sturen. Voor jou als consulent geldt ook dat je 500 tekens kan gebruiken tijdens een antwoord. Pas je tarief hier daarom op aan.

Samenvatting

Voorkom verwarring

Om verwarring voor de klant te voorkomen is het belangrijk dat je tarieven van de verschillende contactmogelijkheden niet te ver uit elkaar liggen. Zo hou je het duidelijk en overzichtelijk voor de klant.

Het juiste tarief voor de juiste dienst

Kies het juiste tarief voor de dienst. Zorg ervoor dat je transparant bent met de tariefbepaling en kijk goed naar het type van de contactmogelijkheid dat je aanbiedt. Je zult hierdoor meer consulten krijgen.