TopConsulenten Academy

Het TopConsulenten profiel

Het aanmaken van een profiel op TopConsulenten is niet zo moeilijk. Binnen een korte tijd kun je al volledig online en bereikbaar zijn. In deze educatieve serie willen we je laten zien wat je allemaal met jouw TopConsulenten profiel kan doen. Ook leer je hoe jij jouw profiel en de vindbaarheid ervan kan verbeteren.

Om je te helpen bij het creëren van een optimaal TopConsulenten profiel nemen we je mee in een korte cursus waar je de basiselementen leert van jouw account. Deze cursus bestaat uit 12 delen waarin alle aspecten van je profiel langskomen. Aan het einde van het les-materiaal is er een klein examen. Weet je het meeste al? Dan ben je er waarschijnlijk zo mee klaar.

Deze cursus focust zich op de mogelijkheden van een TopConsulenten profiel en hoe je deze kan optimaliseren binnen het platform maar ook daarbuiten. Je leert hoe jij je goed kan positioneren op ons platform op basis van specialiteiten, profieltekst maar ook bijvoorbeeld jouw keuze voor het tarief. Je kunt ook buiten ons platform nieuwe klanten krijgen met jouw profiel. Bijvoorbeeld door middel van de bij ons aangesloten promoters of door jouw eigen marketing te doen en je profiel met onze tools op je eigen website te plaatsen.

De mogelijkheden zijn oneindig. Wil jij net even dat beetje extra doen om met je profiel te groeien? Dan is deze cursus voor jou!

1: De profielnaam

Kies een profielnaam voor jouw TopConsulenten profiel.

Jouw voornaam of roepnaam gebruiken? Werk je liever onder je volledige voor en achternaam? Of hanteer je het liefst een persoonlijke werknaam?

2: De profielfoto

Profielfoto voor jouw TopConsulenten profiel.

De TopConsulenten profielfoto is een belangrijk aspect van het profiel. Het straalt transparantie uit en zorgt voor herkenning. Leer hier meer over.

3: Korte omschrijving

De korte omschrijving

De korte omschrijving kun je beschouwen als het meest belangrijke stukje profieltekst. Hier kun jij een bezoeker in een korte tijd een hoop vertellen.

4: Lange omschrijving

Lange omschrijving - TopConsulenten

Ja! De bezoeker is geïnteresseerd in jouw profiel en heeft doorgeklikt. Hier kun jij de klant overtuigen om met jou in contact te komen.

5: De specialiteiten

TopConsulenten acadamy specialiteiten

Het specialiteiten-onderdeel op TopConsulenten geeft jou de mogelijkheid om aan te geven waar jouw focus ligt. Met welke onderwerpen kan jij de klant helpen?

6: Reviews

Reviews en Beoordelingen TopConsulenten Academy

Het review-systeem is een heel krachtig onderdeel. Zo hebben reviews en beoordelingen invloed op de plaats van jouw profiel in de listing.

7: Tariefbepaling

Tariefbepaling TopConsulenten Academy

De juiste prijs voor de juiste dienst. Leer meer over het bepalen van jouw tarief. Je kunt verschillende tarieven rekenen voor bepaalde diensten.

8: Consulten via chat

Chatten op TopConsulenten - TopConsulenten Academy

Klanten starten een chat-verzoek op jouw profielpagina. In dit onderdeel leer je alles over de chat-functionaliteit op TopConsulenten.

9: Text consult

Text-consult TopConsulenten

Een text consult is een makkelijke manier voor een klant om een bericht achter te laten. Hiervoor hoef je als consulent niet aanwezig te zijn. Leer meer.

10: Extra opvallen

Extra opvallen topconsulenten

Op de homepage is er een gedeelte boven aan de pagina waar je jezelf als consulent kan uitlichten. De kosten hiervoor zijn €1,-. Hier leer je hoe dit werkt.

11: Promoters

Promoters TopConsulenten Academy

TopConsulenten werkt samen met promoters. Dit zijn bedrijven die een druk bezochte website exploiteren. Hier kun jij ook extra opvallen. Hoe?

12: Embed je profiel

Embed profiel topconsulenten

Een stukje HTML-code dat jij op je eigen website kan plaatsen waardoor jouw profiel met live status zichtbaar is op je website. Leer meer.

Bonus: Profiel optimalisatie

Profiel optimalisatie topconsulenten

Als je jouw dienst in één woord moet omschrijven… wat is dat dan? Zijn er betere manieren om dat te omschrijven? Dit is een tip om je op weg te helpen.

Test je kennis

Ben je er klaar voor? Als je alle onderdelen hebt bestudeerd kun je het examen starten. Als je dit examen hebt gehaald dan weet je zeker dat je goed voorbereid bent en het maximale uit jouw TopConsulenten profiel kunt halen.